“Ik kan hier al mijn creativiteit kwijt.”

Carlo Beek

Als student Artificial Intelligence aan Tilburg University dacht Carlo Beek (24) dat accountants mannen in grijze pakken waren met een saaie kantoorbaan. Nu hij zelf, sinds september, voor PwC werkt, is zijn beeld veranderd. “Ik kan hier al mijn creativiteit kwijt.”

“Wat tof is aan werken bij PwC is dat er deuren opengaan als je met een goed idee komt. Door mijn technologische achtergrond kijk ik anders tegen dingen aan dan mijn collega’s. Dat heeft ertoe geleid dat ik onlangs de kans kreeg om een publiek van ruim duizend man toe te spreken over mijn rol binnen PwC en een evenement te begeleiden.

Er gaan deuren open als je met een goed idee komt.

Innovatieprojecten

Als onderdeel van het team Private Companies & Publieke Sector (PCPS) draag ik bij aan technologische oplossingen voor de publieke sector. Denk aan chatbots voor gemeentes, waardoor burgers geen urenlang meer in de rij staan voor bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs.

Door zulke technologische innovaties houden we tijd over voor menselijk contact. Zo kunnen we meer aandacht schenken aan het opbouwen van een band met klanten en samen brainstormen. Juist die maatschappelijke en menselijke kant trekt mij in mijn werk. Ik hoop door het inzetten van mijn technische kennis de samenleving een stap verder te brengen.

Digital Assurance Traineeship

Ik ben er trots op dat ik, samen met anderen, nauw betrokken was bij de oprichting van Het Digital Assurance Traineeship van PwC. Het traineeship richt zich op het gebruik van emerging techologies zoals artificial intelligence en andere nieuwe digitale ontwikkelingen die het werk van collega’s en klanten gemakkelijker maken. Zo houden zij tijd over om bijvoorbeeld hun vak naar een hoger plan te tillen.

Over PwC

The Associate Academy

Als je als accountant je verder wil ontwikkelen volg je bij PwC het tweejarig opleidingsprogramma The Associate Academy, hét accountancy traineeship. Je wordt intensief begeleid door een persoonlijke coach en doet ruime ervaring op met verschillende werkzaamheden bij diverse klanten. Je maakt in de volle breedte kennis met het accountancyvak, maar gaat ook snel de diepte in. Door de teamgeoriënteerde en ervaringsrijke introductie bij PwC bouw je aan een hecht netwerk en word je optimaal opgeleid.

Meer over de traineeships