“Bij PwC geloven we erin dat je verder komt door anders te kijken.”

Joram Prinsen

Manager Joram Prinsen (31) is net terug uit Londen, waar hij drie maanden zat voor een Secondment. Hij is al zes jaar zeer op zijn plek bij de afdeling Audit & Assurance, omdat er zoveel afwisselende rollen mogelijk zijn. “Bij PwC geloven we erin dat je verder komt door anders te kijken.”

‘PwC biedt mensen met een paar jaar werkervaring de gelegenheid om in een ander land te werken, dat is bedoeld als culturele ervaring en persoonlijke ontwikkeling. Bij PwC geloven we erin dat je verder komt door anders te kijken. Ik heb veel geleerd door in de Britse cultuur te werken, zij hebben een andere aanpak. Accountants kunnen soms vasthouden aan hun gewoonten zijn, het is goed om uit je comfort zone te treden.

Innovatie

Het anders kijken, zit hem ook in een innovatieve mindset creëren. Door meer gebruik te maken van innovatie tools, zoals software robots, die een deel van de manuele handelingen kunnen overnemen. We denken bijvoorbeeld mee met de klant over hoe ze hun interne processen beter kunnen organiseren. Zo doen we veel meer dan de accountantscontrole.

Alles is mogelijk, als je zelf je vinger opsteekt.

Klanten

In het begin kreeg ik allemaal verschillende type klanten, waardoor je leert welke je aanspreken. Vooraf dacht ik dat ik banken en verzekeraars het leukst zou vinden. Maar ik werk nu juist voor bedrijven in de entertainment en media hoek en dat past heel goed bij mij. Tijdens je studie ligt de focus op theorie, dit leer je pas in de praktijk.

Afwisseling

Ik werk hier nu zes jaar en zit nog goed op mijn plek. Ik raak hier nooit verveeld. Alles is mogelijk, als je zelf je vinger opsteekt. Je kunt naar het buitenland of ervaring opdoen bij een andere afdeling. Naast het contact met klanten, kun je ook veel indirecte taken uitvoeren zoals coaching, training geven of software ontwikkelen. Er wordt goed naar je wensen geluisterd. Het is niet zo hiërarchisch, je kunt zeggen wat je ervan vindt, ook tegen mensen die hier al veel langer werken. Ook is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, zowel op technisch als persoonlijk vlak.

Vrije tijd

En ze zijn erg flexibel bij PwC, je kunt vanuit huis werken en krijgt tijd om te studeren. Er is alle begrip en ruimte. Natuurlijk is het wel hard werken. Maar naast het werk ga ik twee keer per week naar de sportschool. Lekker dom gewichten heffen. En ik reserveer veel tijd voor vakanties, ik ga liefst wat vaker en dan kort.”

Over PwC

The Associate Academy

Als je als accountant je verder wil ontwikkelen volg je bij PwC het tweejarig opleidingsprogramma The Associate Academy, hét accountancy traineeship. Je wordt intensief begeleid door een persoonlijke coach en doet ruime ervaring op met verschillende werkzaamheden bij diverse klanten. Je maakt in de volle breedte kennis met het accountancyvak, maar gaat ook snel de diepte in. Door de teamgeoriënteerde en ervaringsrijke introductie bij PwC bouw je aan een hecht netwerk en word je optimaal opgeleid.

Meer over de traineeships