Career Stories

"De bedrijfscultuur kan ik beschrijven als heel open."

Lorenzo Foort

Ik ben bij RSM terechtgekomen door te zoeken naar organisaties die samenwerken met Nyenrode Business Universiteit. Op de site van Nyenrode staat een overzicht met alle accountantskantoren die in samenwerking zijn met Nyenrode. Ik ben alle sites van deze kantoren langsgegaan om te kijken welke mij het meeste aansprak.

RSM sprak mij aan, omdat er een aparte pagina voor studenten was. Ook was er een brochure voor studenten waar nog meer informatie in stond. Bij meerdere kantoren werd op de website aandacht besteed aan studenten, maar bij RSM leek dit allemaal net wat meer en beter te zijn. Ik heb toen bij RSM gesolliciteerd voor een afstudeerstage, maar dat werd in eerste instantie niet aangenomen, omdat er geen plek was bij de vestiging. De recruiter (Jasper Rutgers) gaf wel aan dat mijn CV en brief er goed uitzagen en dat hij daarom graag in contact wilde blijven.

Inmiddels had ik ergens anders een afstudeerplek gevonden, maar zodra ik de uitslag van mijn OAT kreeg wilde ik alvast gaan solliciteren voor een baan. Ik heb Jasper toen een bericht gestuurd waarna hij gelijk aangaf dat ik op gesprek kon komen. Twee gesprekken later had ik mijn eerste fulltime baan te pakken!

Door steeds bij verschillende klanten te komen blijft het werk gevarieerd en daardoor ook leuk!

Nu ben ik inmiddels een paar maanden werkzaam bij RSM als Assistant Accountant en volg ik op Nyenrode de opleiding tot RA (Register Accountant). Dit houdt in dat ik van maandag t/m donderdag werk en op vrijdag les volg op (een locatie van) Nyenrode. Deze combinatie van werk en studie is pittig, maar zo lang ik er voldoende tijd in steek, is het zeker allemaal haalbaar. Hoe verder ik kom in mijn opleiding, hoe verder ik binnen RSM door kan groeien. Met een aantal jaar ervaring zal ik doorgroeien tot Senior Assistant Accountant en zodra ik mijn opleiding heb afgerond hoop ik door te kunnen groeien tot Manager.

Een gemiddelde werkdag bij RSM begint voor mij met het openen en verwerken van openstaande mails. Daarna pak ik mijn werkzaamheden op die de komende tijd vooral bestaan uit het controleren van verschillende posten van de jaarrekening. In die periodes zit ik veel bij klanten voor de eindejaar controles. Door steeds bij verschillende klanten te komen, blijft het werk gevarieerd en daardoor ook leuk!

Ik werk hard samen met mijn collega’s maar er is zeker ook ruimte voor gezelligheid.

De bedrijfscultuur kan ik beschrijven als heel open. De kernwaarden van RSM zijn:

  • Welkom: persoonlijke, loyale en oprechte betrokkenheid
  • Rentmeester: creëren van maatschappelijke waarde
  • Sparringpartner: eigenzinnige sparringpartner zijn
  • Morgen: morgen willen wij het beter doen dan vandaag

Vooral “Welkom” komt voor mij goed tot uiting. Zo werden er, nadat ik was geslaagd op het hbo, bloemen naar mijn huis gestuurd en op mijn eerste werkdag hingen er slingers en ballonnen op mijn werkplek. Ik werk hard samen met mijn collega’s, maar er is zeker ook ruimte voor gezelligheid. Bijna elke dag loopt er wel iemand bij je binnen om even een praatje te maken. Er wordt ook vaak gezamenlijk geluncht tijdens de pauze. Dit alles zorgt voor een goede sfeer binnen het kantoor.

Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen om te solliciteren bij RSM.

Wellicht tot ziens!

Over RSM

Help jij bouwen aan het snelst groeiende accountantskantoor van Nederland? Wereldwijd is RSM het 6e internationale netwerk van de wereld op het gebied van audit, tax en consulting. In Nederland zijn zijn wij 2 jaar achtereen het snelst groeiende kantoor en daarbij hebben wij jullie nodig. Geïnteresseerd geworden? Laat het dan even weten, dan drinken wij binnenkort een kop koffie!

Meer over RSM