Career Stories

"Je leert snel en voor je het weet kom je in aanmerking voor je eerste promotie."

Martijn Swartjes

Na mijn bachelor Bedrijfseconomie aan de Tilburg University ben ik mij gaan oriënteren om door te studeren in combinatie met werken. Bij de open dag voor de deeltijd master Accountancy aan Nyenrode ben ik op de daar aanwezige bedrijvenmarkt in gesprek geraakt met RSM.

Hieruit is een eerste gesprek voortgekomen op het kantoor van RSM te Eindhoven. Dit gesprek was zowel met een AA medewerker als een RA medewerker, omdat ik in zou instromen in een gemengde praktijk (zowel samenstel als controle), om later door te kunnen stromen naar ‘full audit’. In dit gesprek voelde ik me direct welkom, RSM kwam warm en huiselijk op mij over. Van beide kanten was het gesprek en gevoel positief en zo ben ik op 1 april 2016 in dienst gekomen bij RSM. Nu werk ik bijna 4 jaar bij RSM in Eindhoven en doe dat nog steeds met erg veel plezier.

Er werd actief meegedacht door mijn direct leidinggevende om hiervoor een oplossing te vinden.

Op 1 september 2016 ben ik gestart met de Pre-master Accountancy aan Nyenrode. Dit wordt erg gestimuleerd door RSM. Ik vind dat RSM ook meer dan voldoende aandacht heeft voor de persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing van medewerkers. Concreet heb ik dit gemerkt toen ik tegen wat achterstand in mijn studietraject aanliep. Er werd actief meegedacht door mijn direct leidinggevende om hiervoor een oplossing te vinden. Inmiddels ben ik in de laatste fase van mijn Master aangekomen en ben ik voornemens om aansluitend de Postmaster te volgen aan Nyenrode.

Binnen RSM is er de jaarlijkse Accountancy Academy, waar je een week lang met collega’s vakinhoudelijke en vaardigheids-cursussen volgt. Daarnaast is er ’s-avonds ook genoeg ruimte om een biertje met elkaar te drinken. In deze week ontwikkel je kennis en vaardigheden, maar leer je ook je collega’s beter en op een andere manier kennen.

Bij de klant ontmoet ik ook de collega’s van het team dat meestal bestaat uit een supervisor en nog een assistent accountant.

Maar het meeste leer je natuurlijk ‘on the job’! Hierin groei je van werkzaamheden onder intensieve begeleiding door naar het uitvoeren van meer zelfstandige werkzaamheden en sinds kort zelfs door naar het begeleiden van andere collega’s en stagiaires bij hun werkzaamheden.

Ook doorgroeimogelijkheden zijn er meer dan voldoende voor een startende medewerker bij RSM. Je leert snel en voor je het weet kom je in aanmerking voor je eerste promotie.

Een doorsnee werkdag begint voor mij met een half uur rijden naar de klant. De klanten van RSM, vestiging Eindhoven, liggen voornamelijk in de regio van Eindhoven, maar ook zitten er een aantal klanten in mijn portefeuille met meer dan een uur reistijd. Bij de klant ontmoet ik ook de collega’s van het team wat meestal bestaat uit een supervisor en nog een assistent accountant. Hier spreken we de werkverdeling door en gaat een ieder aan de slag. Indien iemand vastloopt wordt er door een collega van het controleteam meegekeken of wordt er gezamenlijk overlegd.

Er is niet veel merkbaar van een bepaalde hiërarchie op de werkvloer.

Wat RSM voor mij sterk maakt, is dat het een groot en krachtig internationaal netwerk is, maar in Nederland lokaal sterk is en gericht op het MKB. Daarnaast heeft RSM een informele sfeer en een open cultuur. Een van de kernwaarden van RSM die hierop aansluit is Welkom. Er is niet veel merkbaar van een bepaalde hiërarchie op de werkvloer. De omgang tussen collega’s onderling op de werkvloer maar ook daarbuiten en de grote afwisseling in soorten klanten zijn belangrijke redenen waarom ik het hier zo naar mijn zin heb. Er worden ook gezellige informele borrels of uitjes georganiseerd voor en door de medewerkers. Wat ik daarnaast belangrijk vind is dat door de kleinschaligheid van RSM in Eindhoven je iedereen bij de naam kent. Je bent echt onderdeel van RSM, ik voel me hier dan ook gewaardeerd en op mijn plaats.

Over RSM

Help jij bouwen aan het snelst groeiende accountantskantoor van Nederland? Wereldwijd is RSM het 6e internationale netwerk van de wereld op het gebied van audit, tax en consulting. In Nederland zijn zijn wij 2 jaar achtereen het snelst groeiende kantoor en daarbij hebben wij jullie nodig. Geïnteresseerd geworden? Laat het dan even weten, dan drinken wij binnenkort een kop koffie!

Meer over RSM