Career Stories

"Ik kreeg direct een warm gevoel bij RSM door de manier waarop ik werd opgevangen."

Nick Klene

Ik ben Nick Klene, 22 jaar oud en inmiddels al 4,5 jaar in dienst bij RSM. Op mijn 17e heb ik besloten te starten aan de Nyenrode Business Universiteit, waar ik Accountancy zou gaan studeren. Aangezien deze studie een duale opleiding is, was het essentieel dat door mij gesolliciteerd werd bij een Accountantskantoor.

Middels Google-searches en lijsten vanuit Nyenrode met Accountantskantoren ben ik bij RSM terechtgekomen (destijds nog RSM Niehe Lancée Kooij). Mijn eerste gesprek is destijds zo goed bevallen dat zowel RSM als ik de volgende dag al wisten dat wij met elkaar in zee wilden gaan. Ik kreeg direct een warm gevoel bij RSM door de manier waarop ik werd opgevangen en de manier waarop het gesprek verliep.

Doorgroeimogelijkheden en opleidingsmogelijkheden zijn meer dan voldoende aanwezig én niet alleen bij de accountantsafdeling, aangezien er ook mogelijkheden liggen bij bijvoorbeeld de Tax, Due Dilligence en Corporate Finance afdeling. Binnen de accountantsafdeling zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden, waarbij zowel wordt gekeken naar je studievoortgang en je leercurve binnen de dagelijkse werkzaamheden die je uitvoert. Werkweken zijn afwisselend, hetgeen het werk niet eentonig maakt.

De bedrijfscultuur binnen RSM is gemoedelijk en er wordt voldoende rekening gehouden met de werk-privé balans.

Wij dienen vooral klanten binnen het MKB-segment, waarbij we ook enkele klanten hebben die volgens de wet als ‘groot’ kunnen worden aangemerkt. De (interim)controles bij deze klanten duren gemiddeld één á twee weken, waardoor je om de zoveel tijd bij verschillende klanten zal zitten. Zo zie je veel verschillende organisaties en leer je veel verschillende mensen kennen, waarbij je je ‘soft-skills’ in de praktijk kan gebruiken en hiervan kan leren. De weken bij de klanten worden afgewisseld met klanten die vanaf kantoor bedient worden omdat deze bijvoorbeeld internationaal zijn, waardoor de communicatie met de klant via e-mail verloopt.

De bedrijfscultuur binnen RSM is gemoedelijk, er is altijd ruimte voor een praatje en er wordt voldoende rekening gehouden met de werk-privé balans. Dit maakt het werken bij RSM erg fijn. Ook worden er vanuit de groep ‘Young-RSM’ om de zoveel tijd uitjes georganiseerd, waar collega’s van verschillende afdelingen aan deelnemen. Dit zijn momenten waarop je je collega’s beter leert kennen, op een andere manier dan binnen het werkveld. Dat ik het zo naar mijn zin heb bij RSM komt door het afwisselende werk, de leuke collega’s (op verschillende afdelingen) en de aandacht die er is voor de werk-privé balans. Dit alles maakt RSM een zeer fijne organisatie om voor te werken!

Over RSM

Help jij bouwen aan het snelst groeiende accountantskantoor van Nederland? Wereldwijd is RSM het 6e internationale netwerk van de wereld op het gebied van audit, tax en consulting. In Nederland zijn zijn wij 2 jaar achtereen het snelst groeiende kantoor en daarbij hebben wij jullie nodig. Geïnteresseerd geworden? Laat het dan even weten, dan drinken wij binnenkort een kop koffie!

Meer over RSM