Career Stories

"Om de maand plannen we een grote familiebijeenkomst waarbij we onder het genot van muziek en lekker eten genieten van elkaars gezelschap.

Parwana Ehsami

Kun je vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Parwana Ehsami, 35 jaar oud en ben in maart 2020 begonnen als beginnend assistent accountant bij HLB Den Hartog op het kantoor Den Haag. Ik ben getrouwd en breng mijn vrije tijd graag met mijn familie door. Wat we zoal doen? Traditionele gerechten uit de Afghaanse keuken bereiden en natuurlijk opeten, of bij elkaar op de koffie gaan. Om de maand plannen we een grote familiebijeenkomst waarbij we onder het genot van muziek en lekker eten genieten van elkaars gezelschap.

Hoe ben je bij HLB Den Hartog terecht gekomen?

Tijdens de open dag van Nyenrode in 2019 ben ik aangesproken door een collega van HLB Den Hartog van kantoor Rotterdam. Zij sprak vol lof over HLB Den Hartog als werkgever, de begeleiding die ze bieden en de diversiteit aan werkzaamheden. Tijdens het gesprek merkte ik direct dat er een klik was. Ook dat zoek ik in een werkgever; een goede sfeer en onderling contact met je collega’s. Met deze informatie in het achterhoofd heb ik mijn CV opgestuurd en ben ik uitgenodigd voor een gesprek. Eerst met de partner in Rotterdam en vervolgens in Den Haag. Nu ben ik hier alweer een half jaar aan het werk!

Wat was nog meer een reden om voor HLB Den Hartog te kiezen?

Ik was al op zoek naar een kantoor met een goed onderling contact tussen collega’s. Eerder lag mijn voorkeur bij het kleinschalige dan bij een groot massaal kantoor waar je een nummertje bent. Wat ik hier merk is dat het contact onderling met collega’s én met klanten erg nauw is. De lijntjes zijn kort. Je stapt zo bij de partner of bij je collega’s binnen.

Je bent in een hele gekke periode begonnen bij HLB Den Hartog; hoe was dat?

Ik ben een paar weken voor de intelligente lock–down van Covid-19 gestart op kantoor. Na een paar dagen mocht ik al mee naar de klant. Drie weken later ging het kantoor tijdelijk dicht. Hierdoor zijn we thuis aan het werk gegaan. Zeker omdat ik nog niet met iedereen kennis had kunnen maken was dit even wennen. Via Teams je collega’s ontmoeten is toch anders dan in persoon, maar we hebben hierdoor wel iedere dag contact met elkaar gehad en met mijn begeleider zelfs meerdere keren op een dag. Je wordt er creatief van: schermen delen en videobellen, het kan allemaal met gemak. Nu zitten we met een gestructureerde planning weer op kantoor. Uiteindelijk heeft dat wel mijn voorkeur, omdat ik het persoonlijke contact met mijn collega’s wel als prettig ervaar.

Eigenlijk als ik naar het zakelijke aspect kijk heb ik maar één grote ambitie en dat is mijn RA titel behalen. Daar wil ik vol voor gaan en me volledig voor inzetten.

Wat is iets wat niemand over jou weet?

Lastige vraag, haha. Ik ben niet iemand die een spannende hobby heeft. Wel ben ik sinds kort begonnen met koken. Dat had mijn familie nooit achter mij gezocht. Via YouTube doe ik mijn best om traditionele gerechten te koken en dan voornamelijk uit de Afghaanse keuken. Zeker omdat we veel tijd met familie doorbrengen mogen zij elke keer proeven. Mijn lievelingsgerechten zijn uit de Afghaanse en Italiaanse keuken, iets met veel pit erin . Qabuli Palauw (rijst, lamsvlees, rozijnen en wortel) en Mantu (soort dumpling).

Hoe is het om in jouw huidige team te mogen werken?

Ik werk in een team met drie andere vrouwelijke collega’s, dat is al erg uitzonderlijk in de accountancy! Er is geen drempel naar elkaar toe. Ondanks dat ik nog weinig werkervaring heb, betrekken ze me overal in. Op deze manier leer ik van alle aspecten van de branche veel. Ik heb echt het gevoel dat ze me willen begeleiden en dat kan ik alleen maar waarderen.

Wat is voor jou het meest waardevolle in een samenwerking?

Openheid, betrokkenheid en eerlijkheid. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen bereid is om te helpen. Ik ben van mening dat een goede samenwerking een proactieve instelling vraagt van beide kanten. Je moet bereid zijn elkaar te willen helpen.

Wat welke collega zou je een dag willen ruilen?

Goede vraag… dan ruil ik graag een dag met mijn collega Talitha. Zij is werkzaam als Manager. Zij heeft zoveel kennis, daar kan ik alleen maar van leren. Buiten dat heeft ze een professionele, maar ook hechte band met klanten en collega’s. Ik kan me voorstellen dat zowel klanten als collega’s het prettig vinden samenwerken met haar.

Als je geen accountant was geworden, wat had je dan willen worden?

Dan was ik een compleet andere richting in geslagen. In mijn familie werken ze voornamelijk in de zorg, zoals huisarts of in de tandheelkunde. Na mijn middelbare school dacht mijn familie dat ik in hun voetstappen zou treden. Een tikkeltje eigenwijs ben ik wel en ik heb destijds dus ook een andere richting gekozen, namelijk psychologie. Al snel kwam ik erachter dat psychologie en ik elkaar niet lagen. Ik ben heel feitelijk en cijfermatig ingesteld en naar mijn mening is psychologie dat niet. Ik heb me meer verdiept in de vakken die ik tijdens mijn middelbare school interessant vond en kwam uit op wiskunde en economie. Zodoende heb ik de keuze voor Bedrijfseconomie gemaakt.

Wat is je ambitie en waar sta je over 5 jaar?

Eigenlijk als ik naar het zakelijke aspect kijk heb ik maar één grote ambitie en dat is mijn RA titel behalen. Daar wil ik vol voor gaan en me volledig voor inzetten. Qua functie laat ik het over mij heenkomen. Ik ben van mening dat je het vak moet leren en daarin doorgroeien hoort daarbij. Binnen HLB Den Hartog bieden ze je een hoop doorgroeimogelijkheden dus daar heb ik al het vertrouwen in.

Werken bij HLB

Ook aan de slag bij HLB net als Parwana?

Ja, ik ben benieuwd!