Career Stories

"Wat het werken bij Flynth leuk maakt is de flexibele werkomgeving. "

Renée Groenewegen

Mijn naam is Renée Groenewegen en ik ben vierdejaars student Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds februari studeer ik af bij Flynth adviseurs en accountants in Naaldwijk en doe ik onderzoek naar welke stuurinformatie constateert dat een mkb-onderneming aan haar interne organisatie dreigt te ontgroeien.

Hoe ben je bij de organisatie terecht gekomen?

In oktober heeft Hogeschool Rotterdam het afstudeerevent ‘Meet the Future Business Professional’ georganiseerd. Hier konden de studenten die op zoek waren naar een afstudeeropdracht in contact komen met bedrijven die een opdracht aanboden. Van tevoren kon je ook al zien welke bedrijven aanwezig waren op dit event en wat het onderwerp van de opdracht was. Tijdens dit evenement ben ik in contact gekomen met Phylicia Akkermans en José Cats en zij vertelde over de inhoud van de opdracht van Flynth. Binnen Flynth is een casus over groeistuipen binnen bedrijven opgesteld. Binnen dit onderwerp zullen verschillende studenten op verschillende vestigingen een verschillend onderzoek doen. De casus is te vergelijken met een puzzel waar elke student een ander stuk van de puzzel is.

Kun je iets zeggen over eventuele opleidingen en doorgroeimogelijkheden?

Bij Flynth ben je geen nummertje, maar, in mijn geval, Renée. Er is voldoende ruimte om je ambities waar te maken en te laten zien wie jij bent. Er worden volop mogelijkheden geboden om jezelf te ontwikkelen door middel van trainingen en opleidingen. Wanneer je als starter bij Flynth in dienst treedt is je loopbaan niet vast, afhankelijk van jouw ambities kan je hier het gesprek over aangaan met je leidinggevende.

Mijn collega’s denken graag mee en staan altijd open voor vragen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag of werkweek van jou eruit?

Mijn werkweek is vooral heel flexibel. Ik kan elke dag zelf bepalen hoe laat ik begin (en dus hoe laat ik klaar ben) en heb ook de mogelijkheid om thuis te werken. In principe werk ik vier dagen in de week bij Flynth en de vijfde dag is mijn terugkomdag op school. Omdat ik niet elke week school heb, werk ik soms ook vijf dagen per week aan mijn scriptie. In de eerste weken van mijn stage was ik vooral samen met mijn bedrijfsbegeleider aan het brainstormen over een geschikt onderwerp en een geschikte hoofdvraag voor mijn onderzoek. Als snel kwamen wij erachter dat data analyseren en dashboard opbouwen begrippen zijn die mij goed liggen. Een samenhangend begrip is stuurinformatie. Uiteindelijk doe ik onderzoek naar welke stuurinformatie kan constateren dat een onderneming aan haar interne organisatie dreigt te ontgroeien, zodat Flynth bij tijdige constatering hiervan, advies kan geven over de interne beheersing van de onderneming. In de weken die volgden ben ik aan de slag gegaan met het theoretisch kader. Op dit moment ben ik bezig met het praktijkgedeelte van de scriptie en heb ik al enkele interviews afgenomen en uitgewerkt. Ik heb nog iets meer dan een maand de tijd om mijn scriptie af te ronden en in te leveren op school. Daar zal ik voornamelijk in de laatste weken mee bezig zijn.

Hoe is de bedrijfscultuur en wat maakt het voor jou dat je het er zo naar je zin hebt?

De bedrijfscultuur binnen Flynth is plat, open en informeel. Zo werken zowel de vestigingsdirecteur als de Raad van Bestuur op de verschillende vestigingen en kan je iedereen aanspreken met je of jij. Doordat de onderneming laagdrempelig is, is het gemakkelijk om nieuwe ideeën te bespreken tijdens de teamoverleggen. Daarnaast staat ook iedereen open voor een gezellig praatje bij het koffiezetapparaat. Flynth wil graag op een enthousiaste en gedreven manier samen met de ondernemer ondernemen en groeien.

Wat het werken bij Flynth leuk maakt is de flexibele werkomgeving. Elke dag is anders en iedereen kan zijn eigen dag indelen. Zo kan je zelf beslissen om thuis of op kantoor te werken. Ook zijn de werktijden flexibel en bepaalt iedereen hoe laat hij of zij aanwezig is op kantoor. Deze zelfstandigheid had ik niet direct verwacht en zeker niet omdat ik als stagiair werkzaam ben bij Flynth, maar zorgt er wel voor dat ik elke keer met plezier aan het werk ga! Daarnaast maken mijn collega’s het werk ook een stuk leuker! Ze denken graag mee en staan open voor vragen.

Bedankt voor het lezen en succes met het vinden van een afstudeerstage!