“De opleidingen zijn hier eindeloos, van hoge kwaliteit en goed geregeld.”

Susanne Triebels

Vorig jaar september startte Susanne Triebels (24) bij PwC op de afdeling Global Mobility van P&O Tax. Als trainee rouleerde zij het afgelopen jaar vervolgens over verschillende afdelingen. “De opleidingen zijn hier eindeloos, van hoge kwaliteit en goed geregeld.”

“Als trainee draai je steeds een aantal maanden mee op elke afdeling, om te kijken waar vooral je interesses liggen, waar je het beste past, en om veel mensen te leren kennen. Ik heb bedrijfskunde en human resource management gestudeerd en werkte eerder al op het gebied van Global Mobility. Deze afdeling lag voor mij daarom voor de hand, en daar ben ik ook weer geëindigd. Maar je kunt tijdens zo’n traineeship ook tot de conclusie komen dat een ander vakgebied je meer ligt.”

Als je van een dynamische omgeving houdt, zit je bij PwC goed.

Verschillende projecten

“Global Mobility is echt van deze tijd. Mensen werken steeds meer over de grens, reizen veel, maar zijn zich er lang niet altijd van bewust dat er bijvoorbeeld op het gebied van sociale zekerheid en belastingen in elk land weer andere regels gelden. Ik adviseer bedrijven op dat gebied. PwC heeft zoveel verschillende soorten klanten en projecten, daardoor ziet ook als je op een vaste afdeling zit, het werk er altijd weer anders uit. Voor mensen die graag vastigheid willen, is dit misschien niet de plek. Maar als je van een dynamische omgeving houdt, zit je bij PwC goed.”

Vrijheid

“Ik heb een goede band gekregen met mijn mede trainees, bestaande uit zes man. We zitten inmiddels allemaal ergens anders, maar spreken geregeld even af. Ik werk hard, maar heb genoeg tijd voor een sociaal leven, om te sporten of om lekker foute muziek te luisteren. Ik heb ook best veel vrijheid, om een dag thuis te werken of op een ander PwC kantoor. Het afgelopen jaar heb ik veel trainingen gevolgd bij PwC Den Haag. De opleidingen zijn hier eindeloos, van hoge kwaliteit en goed geregeld. Volgende maand ga ik naar Madrid voor een internationale basiscursus Global Mobility. Ik kijk er echt weer naar uit.”

Over PwC

The Associate Academy

Als je als accountant je verder wil ontwikkelen volg je bij PwC het tweejarig opleidingsprogramma The Associate Academy, hét accountancy traineeship. Je wordt intensief begeleid door een persoonlijke coach en doet ruime ervaring op met verschillende werkzaamheden bij diverse klanten. Je maakt in de volle breedte kennis met het accountancyvak, maar gaat ook snel de diepte in. Door de teamgeoriënteerde en ervaringsrijke introductie bij PwC bouw je aan een hecht netwerk en word je optimaal opgeleid.

Meer over de traineeships