Career Stories

“De afwisseling en het samenwerken met andere partijen maken mijn werk zo leuk.”

Zoë Reijn

Senior Associate Deals Tax Zoë Reijn (26) kwam na haar studie fiscaal recht in Leiden via een business course in Barcelona bij PwC terecht. De combinatie van een groot bedrijf met veel mogelijkheden, een goede opleiding en internationale contacten opdoen bepaalden haar keuze voor PwC.

“In mijn werk ben ik betrokken bij het fiscale aspect van een deal: zowel aan de verkoop- als aankoopzijde. Als een bedrijf op de markt komt, onderzoeken wij het belasting verleden. Ons team heeft de focus op vennootschapsbelasting. We werken samen met andere belastingteams en met de Deals praktijk van PwC. Dat contact met andere teams, spreekt me erg aan in mijn werk.

Kijkje in de keuken

En we kijken ook naar de acquisitie structuur; we kijken naar de mogelijkheden in de toekomst voor het betreffende bedrijf.  Niet alleen binnen Nederland werken we samen met andere teams, ook internationaal. Het werk zelf is afwisselend, en je krijgt een kijkje in de keuken bij hele verschillende bedrijven.

Positieve sfeer

Ons team bestaat uit 35 mensen, we zijn verdeeld over Amsterdam en Rotterdam. We hebben regelmatig overleg of gaan samen leuke dingen doen, zoals na het werk een borrel drinken. Er heerst een hele positieve sfeer. Het team bestaat uit een diverse groep mensen dat leidt tot de beste resultaten.

Er heerst een hele positieve sfeer.

Ontwikkeling

Je volgt een vaste opleiding bij Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en daarnaast een opleiding bij PWC. Het programma staat deels vast en is voor een deel flexibel. Je kunt zelf kiezen waar je je verder in wil verdiepen; leiderschapsvaardigheden of verder een belasting induiken.

Waarden

Van onze waarden spreken de volgende mij het meest aan: Make a difference en Reimagine the possible. Ik hou me bezig met hoe we technologie beter kunnen inzetten in ons dagelijks werk: dat wordt steeds belangrijker. Bij PwC krijg ik alle ruimte om cursussen in die richting te volgen.

Bakken

Ik ga graag sporten, zoals bootcampen. En ik hou van lekker eten; uit eten of ik sta zelf in de keuken; het liefst om te bakken. Lekker ‘Heel Holland Bakt’ naspelen. Soms neem ik iets mee naar het werk, maar mijn vriend eet het ook graag op. Het leuke aan bakken is om even niet te veel na te denken.”

Over PwC

One Assurance Academy

De One Assurance Academy is een tweejarig traineeship voor super ambitieuze mensen die op zoek zijn naar een kick-start van hun carriere in accountancy. Je start met een groep mensen met verschillende specialisaties en achtergronden, zo bouw je meteen een divers netwerk op. Want bij PwC geloven we dat je de beste oplossingen samen bedenkt.

Meer over de traineeships